Koliko Dugo Traju Baterije na Električnim Biciklima?

Koliko Dugo Traju Baterije na Električnim Biciklima?

Održavanje električnih bicikala (ebike) je otprilike jednako ili čak jednostavnije nego kod tradicionalnih bicikala. Međutim, jedna stvar je malo drugačija: baterija. Koliko dugo traju ebike baterije? Pogledajmo prosječni vijek trajanja ebike baterije i što možete učiniti kako biste osigurali da vaša baterija pređe željenu udaljenost.

 

Koliko dugo traju Ebike Baterije? Industrijski Prosjek i Engwe Baterije U idealnim uvjetima, baterija na električnom biciklu može trajati do 8 godina. Za Engwe baterije možete očekivati životni vijek od 25.000 milja (500-800 ciklusa punjenja).

Čak i ako se ne koristi, litij-ionske baterije će se postupno pogoršavati. To vrijedi za litij-ionsku bateriju na vašem ebike-u, onu u vašem prijenosnom računalu, pa čak i one koje napajaju električne automobile.

Mnogi faktori doprinose degradaciji baterija. Kada baterija prolazi kroz ciklus punjenja-praznjenja-punjenja, može doći do istrošenja nekih od njezinih unutarnjih komponenata. Mobilni litij-ioni koji se kreću između elektroda mogu se s vremenom izgubiti. Redovita uporaba također može oštetiti strukturu elektroda, smanjujući kapacitet baterije.

 I dok mnogi brinu o tome kako niske temperature mogu smanjiti vijek trajanja litij-ionske baterije, suprotno može biti čak i gore. Kapacitet baterije može privremeno pasti u hladnim uvjetima, ali njezin vijek trajanja se smanjuje pri visokim temperaturama. To je rezultat elektroda koje se raspadaju na visokim temperaturama, što će na kraju utjecati na kapacitet baterije za prijenos litij-iona.

Iako postoji mnogo faktora koje ne možete kontrolirati, možete poduzeti nekoliko koraka kako biste osigurali da vaše ebike baterije traju što je moguće dulje.

5 korisnih savjeta za osiguranje dugotrajnosti baterije Možete očekivati dulji vijek trajanja Engwe baterija uz pravilno održavanje.

 

  1. Održavajte napunjenost od 20-80%. Ispražnjena baterija utječe na njezin ukupni vijek trajanja. Pokušajte održavati bateriju iznad 5% napunjenosti i izbjegavajte ostavljanje baterije potpuno nenapunjene tijekom duljih razdoblja.
  2. Koristite samo Engwe punjač. Najbolje je koristiti punjač koji je došao s vašim Engwe Biciklom. Zamjene su također dostupne.
  3. Punite bateriju u odgovarajućim uvjetima. Engwe punjač baterije dizajniran je za korištenje u dobro prozračenim, suhim, unutarnjim okruženjima.
  4. Izbjegavajte pohranjivanje ebike baterije na ekstremnim temperaturama. Kako je već navedeno, hladno vrijeme može utjecati na kapacitet baterije. No, zaista hladne, ispod nule temperature mogu prouzročiti pucanje katode baterije, odvajajući je od drugih komponenata. Najbolje je izbjegavati i ekstremne vrućine i hladnoće, čuvajući bateriju na sobnoj temperaturi (10-25°C).
  5. Redovito punite bateriju tijekom pohrane. Čak i kada nije u upotrebi, napunite bateriju dva sata svaki mjesec.

Pokažite malo ljubavi svojoj ebike bateriji danas Kad je riječ o tome koliko dugo traju ebike baterije, odgovor je uglavnom do vas. Možete učiniti čuda za vijek trajanja baterije uz malo redovitog održavanja. Samo se pobrinite da često punite svoju ebike bateriju, posebno između vožnji. Kao i uvijek, tu smo da odgovorimo na sva pitanja koja možda imate o svojoj ebike bateriji.

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.